El Vi fa Sang · 2n Festival internacional de novel·la criminal en català

El Vi fa Sang · 2n Festival internacional de novel·la criminal en català.

el-vi-fa-sang-16

L’Espluga de Francolí (Conca de Barberà) 8,9 i 10 d’abril de 2016

Per segon any consecutiu EL VI FA SANG pretén ser un festival literari atípic principalment pel seu mateix nom 2n. Festival internacional de novel·la criminal en català, considerant que aquest concepte (el criminal) aplega millor les grans variants del gènere: negra, detectivesca, o de lladres i serenos.

Segons va escriure l’any passat el comissari Salvador Balcells, que ho és del Festival i no de cap cos policial, “la novel·la policíaca o detectivesca, dita també novel·la enigma, destaca per la importància del paper central que hi té el detectiu investigador, sigui oficial, privat o afeccionat. El seu objectiu és resoldre un cas criminal més o menys complicat. La novel·la negra, entesa com a narració que va més enllà de l’esquema del crim i la seva investigació i sovint se centra en altres motius literaris associats, com ara el submón del delicte, les característiques personals del detectiu o del criminal, una visió crítica de la societat, etc.”

Amb EL VI FA SANG vam aconseguir maridar literatura de gènere amb bon vi de la Conca de Barberà, a peu de celler, entre tines i botes, on hi va haver fins i tot un intent teatral d’atemptat, frustrat pels mateixos assistents entre l’estupefacció d’alguns dels nostres grans autors i autrius.

Enguany EL VI FA SANG, com a Festival INTERNACIONAL ens vol tornar a sorprendre. Comença la novel·la, vagin prenent posicions.

L’Espluga de Francolí, gener de 2016


Programa

Share Button

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *