Sense ales. L’Esfera I

Sense ales. L’Esfera I. Muriel Rogers. Columna. Grup62.

sense-ales

Muriel Rogers és el pseudònim sota el que escriuen conjuntament la Muriel Villanueva i en Roger Coch.

La Muriel ha publicat els llibres infantils La Tània i totes les tortugues (Cruïlla) i Duna, diari d’un estiu (Babulinka Books), el poemari Poemes sense punts de goma (Institut d’Estudis Ilerdencs) i sis novel·les: Dues mares (Lumen, traduïda a quatre llengües), Jo toco i tu balles (Montflorit), Baracoa (Montflorit), La gatera (Llaura Llibres), Motril 86 (Proa) i El parèntesi esquerre (Males Herbes). Ha rebut diversos premis, entre els quals destaquen el J.M. Casero de Novel·la Curta, el de la Crítica dels Escriptors Valencians i Les Talúries de poesia. És llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, diplomada en Educació Musical, professora d’escriptura creativa i mestra de música.

En Roger ha publicat relats en diverses antologies i revistes i ha rebut els premis Districte V i Auriga. És llicenciat en Filologia Catalana, màster en Estudis Avançats de Llengua i Literatura Catalana, professor d’escriptura creativa i col·labora amb l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès des del 2013.

Sinopsi

L’Esfera té controlada la població. Per escapar d’aquest control, els ciutadans del Niu estan enganxats a un entorn virtual que els permet gaudir de la llibertat que anhelen. La Kala, una noia que rebutja aquesta manera de viure, es veurà obligada a travessar a l’Altra Banda per buscar el seu millor amic, en Beo, que fa dies que va desaparèixer. Però encara no està preparada pel que s’hi trobarà.

Mitges veritats, lluites salvatges, escenaris on res no és el que sembla i la possibilitat d’un món nou esperen la Kala. El seu destí s’apropa, si vol salvar en Beo. Abans, però, haurà de desafiar l’Esfera. La batalla acaba de començar.

Ressenya

Primer llibre de la trilogia L’esfera, Sense ales és una entretinguda història juvenil de fantasia on una noia adolescent, la Kala, viurà una història plena d’aventures en decidir-se a entrar al món virtual de l’Altra Banda per buscar al seu amic Beo que fa dies que és desaparegut.

L’Altra Banda és un entorn virtual on els ciutadans del Niu, angoixats per al poder de control que exerceix l’Esfera sobre els habitants, poden crear-se un doble fictici i, virtualment, viure un món ple d’aventures i aconseguir la desitjada llibertat que no disposen en el Niu. La Kala, que és molt reticent a viure un món fals com fa tota la població, si veurà avocada a participar-hi per la recerca del seu amic.

Entretinguda història escrita per autors d’aquí, la novel·la encara que adreçada per un públic entre infantil i juvenil, aconsegueix moments força amens plens d’aventures, ideals aquells joves amb ganes de gestes protagonitzades per nois i noies que, en un món de fantasia, tindran els problemes reals com l’amor, els pares, l’escola… i tot això amb unes veus com la de la Kala, força vigents. Una ciència-ficció plena de bons i de dolents, o fins i tot de personatges ambigus que donaran moments d’incertesa.

El món virtual està molt bé ambientat i els escenaris on es viuran les batalles i els llancis estan ben descrits. L’enigma es mantindrà durant el llibre i també s’assoliran molts moments de clímax molt interessants. El llibre, encara que pertany a una trilogia, serà auto conclusiu encara que quedaran coses i personatges per resoldre.

Sense ales. L’Esfera I, és un llibre molt ben treballat pels seus autors i recomanat per a lectors molt joves que vulguin viure gestes i aventures fantàstiques.

Share Button

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *