I Festival de Novel·la Negra i Criminal de Lleida 2016

el-segre-de-negre-2016

I Festival de Novel·la Negra i Criminal de Lleida 2016

3 i 4 de juny 2016

Després de Tiana, València i l’Espluga de Francolí, Lleida s’estrena en el circuit de festivals de novel·la criminal amb ‘El Segre de Negre’.  Aprofitant l’auge dels escriptors lleidatans d’aquest gènere i que la novel·la negra passa per un moment àlgid, el certamen ha programat dos dies d’activitats com ara xerrades, taules rodones i presentacions a l’Institut d’Estudis Ilerdencs. ‘El Segre de Negre’ vol ser un festival innovador i aportar diferents visions de la literatura de gènere, dels lectors i dels escriptors però també dels blocaires, dels llibreters i dels editors.

El festival arrenca aquest vespre amb una taula rodona on hi participaran les veus més destacades de la novel·la negra de les Terres de Ponent. Hi participaran els escriptors David Marín, Rafa Melero, Emili Bayo, Francesc Pané, Montse Sanjuan i Ramona Solé, que analitzaran, entre altres aspectes, si Lleida és un bon escenari de novel·la policíaca i quines són les característiques de la novel·la negra lleidatana.

El actes de ‘El Segre de Negre’ seguiran demà amb la presentació de les últimes novetats en novel·la negra i a la tarda es farà un col·loqui amb representants de diverses editorials sobre ‘El personatge del detectiu: De Sherlock Holmes a Verhoeven’. En acabar, un dels autors referents del gènere, Andreu Martín, presentarà el seu darrer treball ‘La violència justa’. El festival es clausurarà amb un concert de Meritxell Gené que interpretarà cançons amb lletra de Maria Mercè Marçal, Manuel de Pedrolo i Màrius Torres. (Font VilaWeb)

Programa

Share Button