«Veritats enterrades» de Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt

«Veritats enterrades»

Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt. Traducció de Marc Delgado Casanova. Columna Edicions.

Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt

Per Cristina d’@obrirunllibre

Setena entrega de l’exitosa sèrie policial de ‘Sebastian Bergman’, un psiquiatre criminal retirat de les seves tasques com a consultor de la policia ja que busca una vida més tranquil·la (va perdre a la seva dona i la seva filla durant el tsunami el 2004). Un altre protagonista de les anteriors entregues el criminòleg Torkel Höglund, ara també es troba retirat i amb problemes d’alcoholisme. Actualment, dirigeix la unitat d’homicidis d’Estocolm la Vanja, que és filla de Bergman encara que ell ho desconeixia fins fa poc.

El llibre s’inicia amb uns assassinats serials que porten de cap a la policia. Suposadament, tots els assassinats haurien de tenir una connexió que la policia no acaba d’esbrinar. Per altra banda, en Billy, un policia recaragolat de l’equip amb foscos instints, el seu secret sembla tenir les hores comptades. La vida tranquil·la que volia dur Sebastian Bergman, dedicat a la seva néta i a passar consulta mèdica, es veurà alterada per un pacient que li despertarà records que no volia avivar.

La trama, trames, d’aquest llibre, no tenen connexió entre elles i són problemes que s’anaven arrossegant durant la sèrie excepte, evidentment, la trama principal, la dels assassinats serials que quedarà resolta a la meitat del llibre.

Les relacions entre tots els protagonistes d’aquesta saga són un bon embolic si no l’has seguit des de l’inici. Parelles, exparelles, filles, nétes… Tot un seguit de relacions que tenen molt d’omplir forats per crear conflictes i fer de ganxo. En aquest cas, en Veritats enterrades es tanquen etapes, però també s’obren d’altres que tindran solució en pròximes entregues.

La història que entendrem com principal, la de l’assassí serial, és una història fluixeta que aportarà poca cosa dins el gènere policial. La resta, pateix de poca versemblança i se’ns farà ben estrany el cas d’en Billy, el policia tèrbol, i ens sorprendrà que s’hagi trigat set entregues per resoldre el conflicte i que ningú excepte Bergman hagi estat al cas.

Entretinguda.

***

Michael Hjorth (1963) és un dels productors de cinema i televisió més famosos de Suècia i un guionista reconegut que ha treballat, entre altres, en els guions de diverses pel·lícules de Wallander, de Henning Mankell.

Hans Rosenfeldt (1964) és el principal guionista de Suècia i el creador de la sèrie de televisió escandinava de més èxit de la història: la sèrie policíaca The Bridge, que s’emet a més de 170 països i ha estat guardonada amb els premis internacionals més destacats. Per a Netflix ha escrit, dirigit i produït la sèrie Marcella, que va rebre el premi de l’Associació de Guionistes del Regne Unit al millor guió de televisió. La seva primera novel·la escrita en solitari és Estiu de llops (Columna, 2021).

Share Button