«Viena, 1912. Antoni Roca»

«Viena, 1912. Antoni Roca»

Editorial Clandestina, col·lecció Crims.cat

Antoni Roca

Per Cristina d’@obrirunllibre

Efraim Zimmermann és un periodista que es veurà involucrat en resoldre uns homicidis que s’estan succeint en una ciutat, Viena, que ja es prepara per viure el que serà el Gran Conflicte: la Primera Guerra Mundial. Som l’any 1912 i Zimmermann, ajudat per la brigada criminal, viurà tota una sèrie de perills que el portaran a témer per la seva vida.

Interessant i entretinguda Viena, 1912 de n’Antoni Roca. Novel·la detectivesca i policial, guanyadora del Premi Memorial Agustí Vehí, Vila de Tiana any 2022, la història es força atractiva perquè el lector es veurà involucrat en una investigació on les segones i terceres intencions, els talps, les amenaces i, com no, els morts, faran una trama d’alló més estimulant.

Però tot anirà avançant sense treva gràcies també a l’acompanyament d’una molt bona ambientació del període i dels personatges foscos de la novel·la. Els misteris aniran embolicant-se fins que tot sortirà a la llum i s’esvairà l’enigma d’una manera raonada i coherent.

Un misteri molt ben desenvolupat i resolt.

***

Antoni Roca i Jerez (Mallorca, 1956), mestre de primària i professor de llengua catalana a secundària, ha participat en moviments de renovació pedagògica i de normalització de la llengua, i confeccionat materials per a tallers d’igualtat i integració d’alumnes immigrants o en risc d’exclusió social. El 2004 rebé el premi 25 d’Abril de la vila de Benissa (País Valencià) amb la novel·la Fotografia en blanc i negre. És coautor de les novel·les per a infants Sara en el Món Conegut (1994) i Jambo, Kumi (1996), de les novel·les per a adults 30 dies, una vida (1999) i Territori Amortitzat 114 (2001), i del conte il·lustrat Iuriana (2009).

Share Button