La nit de Damballah. Jordi Solé. Grup62.
Jordi Solé (Sabadell, 1966). Llicenciat en Ciències de la Informació, va iniciar la seva carrera professional l’any 1987 com a redactor del Diari de Barcelona. Des d’aleshores ha col·laborat amb El Periódico de Catalunya, La Vanguardia, El Independiente o la revista Fotogramas. Ha estat redactor en cap de la revista Fantastic Magazine i director de la revista Club Disney. Habitual de programes de TV com BCN Magazine (8TV) i El Club (TV3), a la ràdio se l’ha pogut sentir als programes de RAC1 Interferències i Versió Càmping.
També és autor del llibre de referència Telemanía, las 500 mejores series de TV de nuestra vida (Salvat, 1999) i de cinc novel·les, Hijo de dioses, La isla de las brumas, Barcelona Far West, Ciutat d’espies i Conspiració a Tàrraco, guanyadora de Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica 2013.
Sinopsi:
«No tindria ni vint anys. Divuit o dinou, a més estirar. Negra, prima i amb els cabells espellissats i llargs fins a l’altura dels pits. Amb els ulls ametllats, els llavis molsuts, els pòmuls ben marcats i el nas recte i molt més fi que la majoria de les de la seva raça.
Una preciositat… malgrat la ganyota de pànic que li crispava el rostre.
La cara, de fet, era l’únic que tenia intacte.
La carnisseria començava just a sota de l’estèrnum.»
Els polis de veritat no hi vomiten mai a l’escena d’un crim.
Matinada, Zona Franca de Barcelona. Per la ràdio del cotxe del policia Lluís Artigas avisen d’un 10.48: «algú l’ha palmat». La víctima resulta ser una noia nigeriana, brutalment assassinada seguint el que fa tota la fila de ser un ritual vudú. Artigas, un agent cremat i sota sospita d’haver-se deixat corrompre, emprendrà una inesperada recerca dels responsables d’aquest crim. La seva única aliada serà la Mònica Vidal, una periodista que necessita una gran noticia com l’aire que respira i que també està assetjada pels seus propis dimonis.
La nit de Damballah és un thriller implacable i enèrgic que busseja en el deteriorament ètic de la societat, el cantó més obscur de la religió i les debilitats humanes, i que, sobretot, arrossegarà al lector una realitat aterridora.